<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, oktober 24, 2011

Amish pepernoten


Waar zou je nu nog meer traditionele pepernotenrecepten kunnen vinden, vroeg ik mij gisteren af. In traditionele leefgemeenschappen als de Amish misschien? Ik zocht wat op google en kwam inderdaad terecht bij een site met Amish-recepten. Verder zijn er nogal wat nazaten van Duitse immigranten in Amerika die met pepernoten strooien op internet. Het Amish recept is weer anders dan het Hamburgse of Nederlandse oerpepernotenrecept, maar opnieuw zijn eieren het bindmiddel. Verder gaat hier baking soda in en werken ze met poedersuiker en veel specerijen, maar géén peper en geen anijs en geen kardemom! Wel weer de citroen die we uit Hamburg kennen. En het zijn wel echte 'noten'. De specerijen doen meer aan kruidnoten denken.

Hier het recept:

Amish pepernoten

Dit heb je nodig: 3 eieren, 250 gram poedersuiker, 450 gram bloem, 1/2 theelepel kaneel, 1/4 theelepel kruidnagel, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel baking soda, 1/4 theelepel zout, 1 citroen, zowel het sap als de schil.

En zo doe je het: klop de eieren schuimig en voeg er beetje bij beetje de poedersuiker bij, het citroensap en de geraspte citroenschil. Zeef de bloem met het zout de baking soda en de specerijen. Voeg het mengsel toe aan de eiermassa. Mix er een soepel, halfzacht deeg van. Koel een aantal uren in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad in lange vingers. Snijd die in kleine noot-grote stukjes en bak ze op een bakplaat waar je bakpapier op legt. Bak ze in een oven op 200 graden Celsius tot ze licht goudbruin van kleur zijn.

Een tijd wordt niet gegeven. De oventemperatuur vind ik wat aan de hoge kant, ik zou voor 160 of 180 graden gaan.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage