<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, januari 14, 2012

Luisterlunch met culischrijvers


Al vier jaar organiseer ik een programma op de zondag in samenwerking met Kasteel Groeneveld, steeds gerelateerd aan hun jaarthema. Dat is nu De Relatie Tussen Dier en Mens, en ja, in die volgorde. Vorig jaar gingen we met een nieuwe formule van start, de lunches met culischrijvers. We nodigen culinaire schrijvers en journalisten uit om samen met de chef van Grandcafé Groeneveld een lunchmenu samen te stellen rond hun visie en ideeën bij het jaarthema. Dat heeft al drie verrassende lunches opgeleverd in 2011 met Onno Kleyn, Felix Wilbrink en Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde. Bijzondere verhalen en invalshoeken en keer op keer fantastische menu's. Leerzaam zowel als onderhoudend, want het zijn allemaal rasvertellers. Toen begon de verbouwing en hielden we de rest van het jaar bouwpauze. Het Koetshuis van Groeneveld is nu helemaal verbouwd en op zich al de moeite van een bezoek waard. En wij zitten in de bovenkamer, want de inmiddels Sociëteit Culinair lunches gaan morgen weer van start. Met iemand minder dan Marjan Ippel (Talkin'food) die de ontwikkelingen en trends spot en duidt.

'Luisterlunch', zei ze gisteren in een interview op de radio, en dat is het ook. Lekker en verrassend eten - het menu is geheim - met uitleg van het waarom van wat er op je bord verschijnt. We hebben wat dat betreft een spannend jaar voor de boeg. Na Marjan in januari volgen Trouwe Jeroen Thijssen, Koken met Karin Luiten, Zelfworster Meneer Wateetons, Wildplukker Edwin Florès, Voedingsdeskundige Yneke Vocking, dan een zomerpauze. Na de Grand Opening van het Kasteel in september, wanneer ook daar de verbouwing voltooid is, gaan we in oktober verder. Die maand neem ik zelf voor mijn rekening: waarom lunchen we eigenlijk? Waarna in november Foodlogger Dick Veerman ons het paard voorschotelt en in december trendy Anneke Ammerlaan terugblikt en vooruitkijkt.
Meer informatie vinden jullie op de site van het Kasteel: www.kasteelgroeneeld.nl
Aanmelden doe je via info@grandcafegroeneveld.nl

Op de foto de culischrijver van morgen Marjan Ippel: foodtrendanalyst voor haar eigen bedrijf Talkin' Food®, eetschrijver, eetcolumnist en auteur van het jaarlijkse stijlboek voor actuele en aanstormende foodtrends What (not) to eat. Hiermee is zij een traditie in eten gestart die in de mode al jaren gangbaar is. Namelijk een hapklaar overzicht bieden van what’s hot & what not in de komende eetseizoenen. Daarnaast is Marjan Ippel organisator van de Underground Boerenmarkt, een pop-up hommage aan het microproduct en zijn non-commerciële thuisproducent (m/v). Met diens experimenteerlust voor oorspronkelijke en tegelijk avontuurlijke, innovatieve smaken immers een vruchtbare bron van foodtrends. Niet zo vreemd dus, dat zij zich opwerpt als beschermvrouwe van juist deze microproducent. Maar het begon allemaal met de eerste foodtrendwebsite voor consumenten, www.talkinfood.nl. Daarop signaleert, verklaart en rubriceert Marjan Ippel alle eettrends van nu en straks. Gegarandeerd onafhankelijk en 100% handgeplukt voor u. Volg Marjan Ippel ook op Twitter (@Talkinfood) voor uw dagelijkse portie foodtrendnieuws. Food=fashion!

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage