<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, februari 07, 2012

Dutch BeefZit nog steeds met mijn neus in de Amerikaanse keuken van begin 19e eeuw. Heimwee eten uit Duitsland, Nederland, Schotland, Ierland en Engeland. Ook heel veel pionierseten, en vooral het brouwen van drankjes als wijn van raapjes, of kweeperen, of frambozen.
Soms weet je niet of ze met 'Dutch' ons land of Duitsland bedoelen natuurlijk. Soms maakt dat ook niet uit, omdat aan beide kanten van de grens dergelijke receptuur voorkomt. Dit is een aardig recept voor 'Dutch Beef'. Het lijkt wel pekelvlees, maar ik wist niet dat zulks als 'Dutch' door het leven kon gaan. Lees maar even mee:

Dutch Beef


Neem mager vlees van de bil van een rund (rauw) en wrijf dat goed in met bruine suiker aan alle kanten. Laat het twee tot drie uur rusten. Keer het in die tijd een paar keer om. Wrijf het daarna goed in met zout en salpeter en laat het twee weken liggen. Keer het iedere dag om. Wikkel het dan strak in een katoenen doek en leg het een etmaal in de kaaspers. Hang het daarna te drogen in de schoorsteen. Wanneer je het kookt moet je het in een grove doek wikkelen. Als het afgekoeld is kun je het in plakken snijden als Dutch Beef.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage