<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, februari 28, 2012

Ouderwetsche aardappelsalade


Soms blijf je met een restje zitten. Dat is helemaal niet erg. Met restjes kun je fantastische nieuwe gerechten maken. Neem nou zo'n zootje overgebleven piepers. Gekookt en wel. Wat doe je daar dan mee? Je maakt een ouderwetsche 19e eeuwse aardappelsalade. Het loont om een plantje pimpernel in de tuin of op het balkon te zetten. De mijne overwinterde zelfs onder een dekentje piepschuim. Onterecht vergeten toekruid. Ik hertaal het recept even:

Aardappelen als salade

Dit heb je nodig: een restant gekookte aardappelen, olijfolie, azijn, zout en peper, mosterd, 2 eieren, pimpernel, dragon, 1 komkommer, lente-uitjes, kappertjes. Optie: sperziebonen.

En zo doe je het: Je snijdt de overgebleven aardappelen aan schijfjes. Je overgiet de schijfjes met een saus gemaakt van 3 eetlepels olijfolie, een eetlepel azijn, een theelepel zout, een halve theelepel peper, een lepeltje mosterd, twee rauwe of zacht gekookte eieren, enige takjes pimpernel en dragon, een geraspte komkommer (of in piepkleine blokjes gesneden), 3 lente-uitjes en een eetlepel kappertjes.
Desgewenst kun je er ook nog een restje koude en klein gesneden sperziebonen bij doen.

Hoe dis je het op? Bekleed een grote schotel met blaadjes botersla. Maak vanuit het midden een mooie berg aardappelsalade. Garneer met nog wat takjes pimpernel voor het mooi.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage