<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, mei 22, 2012

Aroma


Zondag kreeg ik van Kees Boender (van supergezonde Zeewier en Algen) een stapeltje kookboekjes cadeau die nog van zijn moeder geweest zijn en zelfs nog van zijn oma. Op het boekje Honig's Kookboek zit zelfs een plakkertje: Oma Boender (1893-1987). Het is een schitterend boekje vol pakjes en zakjes. Met menu's waarbij alleen de recepten gegeven worden als er iets van Honig in gaat. De meeste producten ken ik nog wel: macaroni, maïzena, custardpoeder, zelfrijzend bakmeel. Maar de jusblokjes en de Aroma zijn nieuw. Aroma dat is toch van Maggi? Maar nee, ook Honig had een dergelijk product in het sortiment. Het is een goedkope smaakmaker met veel zout, waarmee je alles een vergelijkbare zo niet identieke smaak geeft. Lekker makkelijk en in het geheel niet avontuurlijk. Het ontbreekt in dit huishouden dus.
Waar moet de Honig's Aroma allemaal in? Vleesragout met macaroni, Champignonbroodjes, Selderiesoep, Eierschelpen, Hartige wentelteefjes, kortom: alle gerechten waar niet ook al een pakje Honig soep door gaat. Tot en met de gegratineerde bloemkool toe. Nu, het geeft wel duidelijkheid in de keuken.
Het kookboekje is praktisch ingedeeld naar de seizoenen,   al vind ik tomatensoep van verse tomaten in het voorjaar toch weer iets te optimistisch, of iets te foodmilerig. Maar vooruit. Vervang desgewenst de Honig producten door vers of anders. Deze tomatensoep hoort in het menu:
Tomatensoep met macaroni
Runderrolletjes, meiknolletjes, aardappelen
Vermicellipap met rozijnen
Van dat nagerecht krijgen jullie van mij beslist geen recept!  De tomatensoep hertaal ik even naar hedendaags.

Tomatensoep met macaroni           

Dit heb je nodig: 1 liter water, 3 Honig's Bouillonblokjes, 1 pond tomaten, foelie, tijm, ui, peterselie, 40 gram Honig Macaroni, 40 gram boter.  Eventueel: Honig's Maizena

En zo doe je het: was de tomaten, snijd ze in vieren en fruit ze op een zacht vuur met de foelie, tijm, ui en peterselie (ongeveer een kwartier). Wrijf deze massa door een zeef, zodat alelen de schillen en pitjes achterblijven. Doe de massa terug in de pan, voeg roerende het water, de bouillonblokjes en de in kleine stukjes gebroken macaroni toe. Laat de soep op een zacht vuur nog drie kwartier koken. Bidn tenslotte zo nodig met wat met water aangemengde Honig's Maizena.
Op tafel zet je de Honig's Aroma zodat iedereen zelf zijn soepje extra 'pittig' kan maken. 

Leuk, een paardenharen zeef. Die worden vast niet meer gemaakt.Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage