<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, mei 19, 2012

Food revolution - SmaakmarktVandaag is het Voedselrevolutiedag, uitgeroepen door Jamie Oliver, dus in het Engels: Food Revolution Day. En Nederland doet mee. Maar natuurlijk niet alleen vandaag, laten we gewoon nou eens ons hele voedselpatroon onder de loep nemen. Alleen nog echt en eerlijk eten kopen en bereiden. Hier in huis is dat al decennia het devies. Weten waar het eten vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt, of iedereen langs de lijn - te beginnen bij de boeren - er een nette boterham aan kan verdienen. Natuurlijk mag je chocola eten, maar dan wel fairtrade en duurzaam. Liever minder vlees, maar dan wel van vis, vogel of viervoeter van goede huize. In combinatie met veel, heel veel groente. En natuurlijk lekker veel peulvruchten, die duurzaam en gezond zijn.
Toen ik begin dit jaar gevraagd werd om opnieuw een Smaakmarkt in te richten bij het Bosch Diner op de Markt in 's-Hertogenbosch, was dat ook het uitgangspunt bij het bepalen wie ik zou uitnodigen. Morgen is het zover. Gebroederlijk en gezusterlijk bijeen: aardbeien van de Aardbeienacademie gepresenteerd door de Hartenvrouwen, Honing en blauwe bessen van de Stadsimkerij uit Tilburg, Zuurdesembrood van de kersverse bakker Luc Martin uit Tilburg, smakelijke fairtrade Chocola van Chocoweb, de Sambals van Hottie Sambal en de Jams, Chutneys en Geleiën van Frutti Confetti, Zeewierproducten met als primeur Zeeuwse zeewiermosterd en dito azijn van Algoplus, lekkere hapjes en taarten van Starlicious Food, het prachtige Chevonvlees van Hansketien en hun Grie geitenkaas, de immer verrassend lekkere Worsten van Wild Vleesch, die ook boter rookt. Maar er wordt meer gerookt: zout, chocola en als het meezit biologische asperges. En tot slot vind je er specerijen van zeer hoge kwaliteit. Allemaal producten met herkomst, meestal biologisch, zeker fair trade en vooral: lekker. En allemaal gepresenteerd door mensen met hart voor hun product, het voedsel, onze dagelijkse en minder dagelijkse kost. Ze hebben het hart op de goede plek.

------------
De volgende FoodBloggers en FoodLovers doen ook mee aan Food Revolution Day en geven hun kijk op ‘real food’: 
www.uitpaulineskeuken.nl   www.dutchfoodrules.nl    www.wildvleesch.nl    www.vandeboer.nl   www.foodnext.nl    www.veggiechallenge.nl    www.spinazieacademie.nl www.kleuropjebord.nl
www.smulpaapje.nl (= @cookstr2009 organizes a Twinner)   www.alexstyling.nl    www.junglefrog.nl    www.thefoodagency.nl   www.kimvanvelzen.nl
Zin in een dagje Rotterdam? Check dan dit Food Revolution Day Event Dutch FoodBloggers @Eetlokaal Meet-up 

En morgen natuurlijk op naar de Smaakmarkt in Den Bosch, vanaf 12.00 uur op de Markt bij het Bosch Diner event.

Labels:

1 reacties:

Blogger Simones Kitchen zei...

Voor mij is het een sport geworden om lokale kleine producten te vinden die nog een puur en eerlijk product maken. En het bewijs meteen leveren dat goed eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn! Veel plezier morgen..;)

19 mei 2012 om 15:45  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage