<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, mei 25, 2012

Pinkstertoetje


Het is mooi weer, er is van alles te doen en Visch vraagt nog aandacht. Kortom: Blog gaat op Pinksterstand. Geniet met de mooie dagen van dit heerlijke toetje.

Schuimomelet met frambozen

Dit heb je nodig: voor de omelet vier eieren, een opgehoopte lepel suiker, boter. Voor de frambozen
Nodig: 400 gram frambozen, 100 gram suiker, 1 glas goede port, staartpeper naar smaak.

En zo doe je het: Doe port en suiker in een pan met dikke bodem en verwarm tot de suiker is opgelost op een laag vuur. Voeg de frambozen toe en schep voorzichtig om. Laat het geheel goed doorwarmen en zet de pan dan even weg. 
Splits de eieren: het wit in een flinke kom, het geel in een andere flinke kom.
Doe de suiker bij het eigeel en klop dit schuimig.  Klop vervolgens het eiwit stijf. Schep nu voorzichtig het eiwit bij het eigeel zodat de massa luchtig blijft.
 Doe de boter in een koekenpan en voeg de eimassa toe. Draai de pit laag en doe een bolle deksel op de pan. De omelet gaat iets rijzen. Na een minuut of zeven zal de omelet gaar zijn.    Maal naar smaak staartpeper over de frambozen en schep nog een keer om. Verdeel de omelet over vier bordjes en drapeer er de frambozen om heen. 

Je kunt er natuurlijk ook nog een bolletje ijs bij doen. Gewoon voor het superlekker. Chocola, of vanille, of citroensorbet. Mag allemaal van mij. 
0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage