<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, juni 11, 2012

Hoppelpoppel

Bestaat er echt een gerecht dat zo heet?  Hoppelpoppel? Ja hoor, ik vond het in het A-Z-boek van Martin van Huystee waar ik gisteren al over schreef. Wat is dat nu weer voor naam? Hoppeldepoppel, het klinkt meer als een bastaardvloek uit Plopsaland.Met een beetje googlen komt er een Duitse origine te voorschijn, en wordt het gerecht ook als 'boerenomelet' omschreven. Nu, wij maken spannender boerenomeletten en geven de boeren meer credit voor het gebruik van groente! En dan mag er ook gewoon spek of salami of helemaal geen vlees in (maar wel wat bonen), want schnitzelvlees is natuurlijk eigenlijk veel te chic hiervoor. Dit 'veredelde' recept is dus niet mijn favoriet, maar ik geef het recept toch:

Hoppelpoppel

Dit heb je nodig: 750 gram aardappelen, geschild; 75 gram boter; 500 gram varkensschnitzel in smalle reepjes gesneden, 3 uien, gepeld en in ringen gesneden; 4 zoetzure augurken, fijngehakt; zout, snuf oregano, 1 snufje peper uit de molen, 4 eieren; 2 eetlepels koffieroom; 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

En zo doe je het: Kook de aardappelen in een pan beetgaar. Giet ze af en snijd ze in plakjes. Verhit 50 gram van de boter en bak daarin de reepjes varkensvlees in 5 minuten bruin, schep regelmatig om. Doe er de uien bij en blijf bakken en roeren. Schep het uienvleesmengsel uit de pan in een kom en zet apart. Verhit de rest van de boter in de pan bij de rest van het bakvet van zonet en bak hierin de aardappelen goudbruin. Doe er het vlees-uienmengsel bij en de augurken, en zout, peper en oregano naar smaak. Bak het geheel nog enkele minuten. Klop de eieren los met de koffieroom, wat zout en peper. Schenkt het eiermengsel in de pan en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie. Verwarm het gerecht tot het ei gestold is.Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage