<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, juni 25, 2012

Kruisbessensorbet

Gisteren kocht ik op de Food & Architecture Fair in Amsterdam een paar doosjes kruisbessen bij Willem & Drees. De eerste van het seizoen, en mooie rode. Een paar doosjes is meestal niet genoeg. In de auto naar huis verdwenen de eerste al bij wijze van late lunch.Wat ga ik met de andere doosjes doen? Compote bij een stukje scharrelvarken? Een crumble? Of een deel inmaken? In een oud Engels kookboek kom ik een recept voor sorbet tegen. Dat klinkt we leuk. Alleen die groene kleurstof die er in moet vergeten we maar even. Niet meer van deze tijd. Ik ver- en hertaal even:

Kruisbessen Sorbet

Dit heb je nodig: 3 doosjes kruisbessen, zoveel suiker als je lekker vindt, 1 wijnglas brandy of marasquin, sap van 1 citroen, gezeefd, en aangelengd met 2 dl water.

En zo doe  je het: verwijder kop en staart van de kruisbessen, kook ze met het water en suiker en citroensap zacht. Wrijf alles door een fijnmazige zeef. Mik alles in de ijsmachine en wanneer de boel half bevroren is giet je er het glas brandy of marasquin bij. Verder gaan met vriezen. en dis het dan in voorgekoelde kleine coupes op, zoals dit schattige glaasje. Het is wel een toetje voor volwassenen en 'a little goes a long way'. 


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage