<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, juni 05, 2012

Pittige Cashews


 

We hadden nog een restje cashews over. Cashews zijn goed voor de herenvreugde (mooi woord, leerde ik van Felix Wilbrink) lees je in de oude boeken. Al vind ik die wormvormige aanhangsels niet direct stimulerend voor de liefde, qua vormgeving dan. Maar goed, het ging dus niet om damesvreugde. Al is het wel een vermakelijke associatie.
In Serendipity staat hoe je van de cashews een pittige snack kunt maken voor bij een koel glaasje. In het recept moet je chilipoeder gebruiken, wij gebruikten pul biber, omdat we dat lekkerder vinden. En we namen een beetje grof zeezout, ook al omdat we dat plezieriger in de mond vinden. Maar doe het naar eigen inzicht, zoals je het zelf het lekkerst vindt. Een pittige snack voor de heren- en damesvreugde.

Devilled Cashews

Dit heb je nodig: 100 ml zonnebloemolie, 300 gram rauwe, ongezouten cashews, handje curryblaadjes, theelepel pul biber, zeezout naar smaak (ongeveer een halve theelepel).


En zo doe je het; Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot het een beetje gaat dampen. Mik er de cashews in en schep een minuut of drie om tot ze goudbruin zijn. Voeg de currybladeren toe en roer een half minuutje om. Giet cashews en curry blaadjes af door een zeef en dep droog met keukenpapier. Doe de cashews en curry blaadjes in een kommetje en hark er de pul biber en het zout door, zodat dat een beetje aan de cashews gaat plakken. Lekker met koud bier, adviseert het boek. Wat anders mag ook hoor.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage