<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, september 15, 2012

Handboek Oven

 
Donderdag presenteerde Karin Luiten haar prachtige nieuwe Handboek Oven. Met niet alleen veel leuke recepten, verdeeld in Hartig en Zoet, maar vooral ook veel nuttige tips en wenken. Want de oven is zo gemakkelijk, zo handig, maar dan moet je wel even weten wat je er allemaal mee kunt. Daarvoor is dit boek. Zelfs bij de lijstjes van onmisbare attributen kan ik volmondig beamend knikken. Ja, dat heb je er echt allemaal bij nodig.
Wie meer uit zijn oven wil halen, die kan dit boek goed gebruiken!

Want wat blijkt uit de enquête die onder ruim 1300 respondenten werd gehouden? In tegenstelling tot de verwachting gebruiken de Nederlanders vaker hun oven dan je eigenlijk denkt. Minstens één keer per week. Meestal is dat voor ovenschotels, of voor het opwarmen van gerechten en afbakken van broodjes. En natuurlijk voor taarten en ander bakwerk. Pizza scoort ook hoog. Toch willen we de oven nog wel wat vaker gebruiken dan één tot een paar keer per week. Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken.


Even een kijkje in de keuken. Bij de presentatie maakte Mariëlla Erkens al de meest fantastische hapjes. mini tomatentaartjes, kaasbolletjes met tijm, minikaasmuffins met paprika, zompige mandarijnencake, zalm met oregano. Alleen al voor de hapjes.....
Ze overtuigen in ieder geval: met dit kookboek kun je een ware oventovenaar worden. Zal ik een receptje geven? Nee hoor, ga dat boek maar kopen. 

Nou ja, één tip mag vast wel: Verwarm halve citroenen met een vers blaadje laurier in de oven, een half uurtje op 175-200 graden Celsius. Lekker geurig en zoetig sap krijg je dan.

Foto met Droste-effect: Karin draagt natuurlijk dezelfde prachtige jurk met haar standaardkleur rood als op de voorkant van het boek. En ja, lastig fotograferen, zo tegen het licht in. Allang blij dat de man met kalende schedel die steeds voor mij opdook niet in beeld is!

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage