<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, oktober 03, 2012

Chocola!Half oktober is er in het Tropeninstituut in Amsterdam (KIT) een chocolade-event. Niet zo'n gekke plek, want het KIT zet zich in voor de productie van duurzaam geteelde en geproduceerde cacao.

Je hoeft tegen mij maar het woord 'chocola' te fluisteren en de oren spitsen zich. Dan heb ik het dus wel over echte chocola, pure chocola, ik moet als het ware de cacaoplanten kunnen ruiken. Niet van die wit uitslaande overgefabriekte grootindustrie chocola. Nee, ik ben voor bean-to-bar: het verwerken van cacaobonen in de chocolade, in plaats van het uiteenrafelen tot stofjes van de cacaobonen en dan weer delen ervan aan elkaar plakken. En liefst wil ik ook nog iets weten over de cacaoboeren en hun werk. En of ze er wel een beetje van rond kunnen komen daar.

Goed, mij vind je dus in het KIT half oktober. Want er is veel te leren en ook veel te proeven.  De 16e is er een dag voor food professionals, de 17e voor alle chocoladefans. Met veel leuks om te proeven, gemaakt door onder meer Mariëlla Erkens en Kees Raat. Onweerstaanbaar voor chocoladefans dus.

Hier even een stukje uit het persbericht:


Bean-to-bar chocolademakers uit de hele wereld zullen presentaties houden zoals Mott Green (Grenada Chocolate), Philipp Kauffmann (Original Beans), Santiago Peralta (Pacari) en Bertil Akesson (Akesson’s Madagascar), maar onder andere ook Maricel Presilla (Gran Cacao Company), Martin Christy (oprichter van Seventy%, voorzitter van de Grand Jury of the International Chocolate Awards) en Sepp Schönbächler (Felchlin). Uit hun verhalen zal de passie blijken voor bijzondere, verfijnde chocolade en hun betrokkenheid om duurzaam te ondernemen in de cacaosector. Speciale gast is Clay Gordon, oprichter van ’s werelds grootste chocolade online community (thechocolatelife.com) en schrijver van het boek ‘Discover Chocolate’. 


Meer informatie is te vinden via de site: www.originchocalate.eu

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage