Sandwiches in November
Knoflook
op droge plaatsen blijven planten;
Artisjokken terugsnoeien en afdekken
voor de winter; Snijbiet afsnijden en afdekken;
Kardoen schoonplukken,
opbinden, afdekken;
Kool zo nodig oogsten en droog bewaren;
Spinazie
door blijven plukken, zolang er nog nieuwe blaadjes aankomen;
Wintersla
snel nog even uitplanten;
Kool uitplanten voor het voorjaar;
Knollen en
rapen oogsten naar behoefte.
Ik kocht een bijna complete jaargang van
l'Ami des Jardins 1950-1951 op de rommelmarkt in Beaune een paar jaar
geleden. Leuk en leerzaam voor de zelfvoorziener.
Deze winter moeten we kropsla de Milly in de verwarmde kas hebben van onze Franse tuinvriend, en rode worteltjes Grelot a chassis. Van al dat werk krijg je trek. Gelukkig staan er ook wat recepten in voor sandwiches:
gehakt gekookt ei met kappertjes en gehakte augurkjes. Of een omeletje bakken met een paar druppels witte wijnazijn. Of hardgekookte eieren, met basilicum of dragon of waterkers.
Of met vlees: fricandeau met beetje mosterd en waterkers of sla. Of ham met fijngehakte groene olijven. Of kalfsvlees met mayonnaise. Of Rundertong met wat mosterd en dragon.
Waarom zie ik nu een heerlijk Nieuwjaarsochtendbuffet voor mij?
Labels: Ami du Jardin, eieren, Sandwiches, Vleeswaren
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage