<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, januari 03, 2013

Luisterlunch met Eetschrijver


Zondag 13 januari begint de nieuwe serie luisterlunches (dank voor het woord Marjan Ippel) in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het thema van dit jaar is Wildernis. En dat vertalen wij natuurlijk naar ons eten: productie, bereiding, consumptie en alles wat daar om heen zit.

Het is inmiddels voor het vijfde jaar op rij dat we lezingen op de zondagmiddag organiseren, de laatste jaren steeds verweven met een lunch die door chef Nico van het Grandcafé Groeneveld wordt bereid in samenspraak met de sprekers.

Wie beter dan culinair journalist en fijnproever Gerrit Jan Groothedde, ook bekend als Eetschrijver, of de schepper van het fameuze Margaritaijs, kan ons door de culinaire Wildernis loodsen. De verwachtingen zijn hoog gespannen. 'Ons eetlandschap was nog nooit zo geordend', stelt hij. 'Niet alleen meer op het land staat alles soort bij soort in ordentelijke rijen gerangschikt, ook in de super, die grote verworvenheid van de twintigste eeuw, vinden we onze gading in rotten uitgestald waarbij we naar believen een greep doen in de overvloed, slechts beperkt door de bestedingsruimte op onze pinpassen.

De vergelijking dringt zich op met wilde dieren in een dierentuin. Hun kostje is gekocht, maar je hoeft geen briljant bioloog te zijn om te zien dat verveling hun grootste vijand is. Sleur is comfortabel, maar je wordt er niet gelukkig van.' 

Eetschrijver Groothedde gaat half januari resoluut het junglekapmes zetten in die sleur. Hoe? Daar heeft hij op dit moment nog evenmin idee van als de Cro-magnon mensen 's morgens wisten waar hun avondeten uit zou bestaan - en of er überhaupt wel wat te eten zou zijn.

Kortom, we gaan op avontuur, maar wees gerust. Eetschrijver meldt dat de wildernis gul zal zijn. 'U hoeft geen boterhammen mee.' En in berenvel zal hij ook al niet verschijnen.

Eetschrijver is populair, er zijn al heel veel aanmeldingen. Wees er dus razendsnel bij om u van één van de laatste plaatsjes te verzekeren. Aanvang: 12.30 uur. Kosten: 30 euro inclusief twee drankjes, kinderen onder de 12 half geld. Aanmelden: info@grandcafégroeneveld.com onder vermelding van 'luisterlunch 13/1'.Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage