<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, maart 23, 2013

GeitenkaasGisteren zei ik het al: de logische consequentie van onze wens geitenkaas te eten, betekent dat we de jonge bokjes ook moeten opsmikkelen. Dus kochten wij een bokje én Machedoux van De Oude Streek in Zevenhuizen. Rauwmelkse geitenkaas, met een heerlijk aroma en een fijne smaak. We zijn er dol op. Er zijn meer geitenkazen van De Oude Streek, een Macendré (geitenkaasje dat door houtskoolas is gerold) en een Machèmat (geitenbrie). Het is een kleinschalig bedrjf met zo'n veertig melkgeiten, bijna 25 jaar geleden begonnen door de uit Nijmegen afkomstige Hanneke Kuppens.
De geiten lopen buiten, maar zijn ook graag in de stal. Het zijn een beetje mooi weer geiten, lees ik in het verhaal van ZTRDG. Bij het eerste spatje regen gaan ze naar binnen.

Hanneke heeft naast haar biologische geitenhouderij ook een boerderijwinkel. Maar Zevenhuizen ligt in het Groningse Westerkwartier. En ook al is deze kaas absoluut de omweg waard, dát is net iets te ver uit de buurt. Gelukkig heeft Maarten van Caulil in de Haarlemmerstraat in Amsterdam ze ook. En die twitterde over de bokjes.Waarover morgen meer. Eerst wilde ik even dit kaasje de hemel in prijzen. 


Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage