<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, maart 20, 2013

Kleine witte Uijen


Bij de tas met goodies die we van Oos Kesbeke meekregen na de uitreiking van De Zilveren Ui-trofee maandag zat een limited edition pot met ingelegde zilveren uien. Met een lekkere tak rozemarijn erbij. Die gaan we op een mooie dag wel eens oppeuzelen. Nog iets erbij bedenken. En van de zomer maar weer eens zelf aan de slag. Ik kwam in het Burgerkookboek uit het begin van de 19e eeuw een mooi recept tegen. Hier mijn hertaling:


Kleine witte Uijen

Dit heb je nodig: een kilo kleine witte uien, 1 liter blanke biologische azijn, 1 liter witte wijnazijn of wat meer, 1 groene Spaanse peper. Per pot 1 mooi blaadje foelie. 1 opgehoopte theelepel witte penja peper, zout naar smaak.
 
En zo doe je het. Pel de uien en leg ze dan meteen in een kom met blanke azijn. Kook de wijnazijn met de groene Spaanse peper even op en laat hem afkoelen. Doe de uien in goed afsluitbare glazen potten met de foelie, peper en wat zout naar smaak. Giet er de afgekoelde wijnazijn over en als je het wilt een stukje van de groene Spaanse peper. Zorg dat de uien helemaal onder staan.

Sluit de potten goed af en zet ze op een donkere koele plaats. Paar weken geduld, dan trekken de spices lekker in de ui. Je kunt er ook een fraaie tak rozemarijn bij doen, in welk geval ik de Spaanse peper zou weglaten.

De uien op het plaatje zijn natuurlijk van Vincent v. G. Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage