<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, juli 20, 2013

Aardbeien met Smaak


Vanmorgen was de aardbeienproeverij op de Soestermarkt. Heerlijke aardbeien van Jan Robben, Peter van de Ven en de familie Goossens. De eerste twee met de bekende Sonata en Lambada en de Elsanta. Vergelijken was de bedoeling. Dus waren er Sonata's van de volle grond en van de hangcultuur. Ik proefde daar eerlijk gezegd weinig verschil tussen, heerlijk, een volle mond met fruitige aardbei, waarbij de Elsanta magertjes afstak. De Lambada is en blijft heerlijk. Maar daar komen dan die nieuwe rassen bij van de uit Ens afkomstige familie Goossens. De Florina, Favori, Florin, Flair, Felicita en Filicia. Nog niet eens officieel op de markt, maar mensen, wat een verrassingen zaten daarbij. Knoeperds van aardbeien, de een smaakte wat meer naar de bosaardbeitjes, de nader was wat frisser, de ene was wat sappiger, de ander had wat meer bite. Toch sprongen er voor mij een paar uit: de Favori en de Florina. Wat wordt een mens daar vrolijk van. En wat waren er dus veel vrolijke mensen op de Soestermarkt. Op de foto Jan Robben en daaronder Willem (van Willem & Drees en NieuwVers) en mevrouw Goossens.

Nu heb ik een luxeprobleem, want ik ben dol op Korona's, maar ook op Lambada's, en natuurlijk op de bosaardbeitjes en de ananasaardbeien uit de eigen tuin. Maar die gaan dus concurrentie krijgen. Van de Sonata, en die nieuwe Flevo-aardbeien.

Wat doen we met de lambada's die we mee naar huis namen (ja, behalve proeven kon je natuurlijk ook gewoon kopen en dan voor een prijs waar de teler blij van wordt)? Ik voorzie een heerlijke vruchtensla met meloen en munt. En een paar ga ik marineren in rode wijn met staartpeper. Die zijn voor morgen.

 


Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage