<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, november 01, 2013

De Groente van Janneke

 
 
Nu heb ik het dan eindelijk, dat heerlijke groente-kookboek van Janneke Vreugdenhil. Gisteren was de feestelijke presentatie in de Kookboekkhandel van Jonah Freud. Met heel veel gezellig mensen en ook heel veel heerlijke hapjes. Baba ganoush van boven open vuur geroosterde aubergine met een heerlijk rooksmaakje, een salade met knolselderijblokjes, prei pissaladière met zwarte olijven, een fluwelen pompoensoepje. Ach, wat wil een mens nog meer? Meer groente, altijd meer groente. Zo lekker en zo goed voor ons.

Het boek is handig ingedeeld:  Groene blaadjes, Wortels en Knollen, Pompoenen en Paddo's, Bonen & Erwten, Aubergines & Courgettes, Tomaten & Paprika's, de Familie Ui,  Kool & Co,  Mix and Match, Nog wat geweldige groente en basisrecepten. Zo kun je handig inspiratie op doen per ingrediënt. Wat te doen met die overheerlijke rijpe tomaten die je aantreft op de markt. Hé, die prei ziet er lekker uit. Wat een verleidelijke boontjes. Dat gevoel bekruipt je wel eens als je aan het boodschappen doen bent. Eenmaal thuis moet je er dan een bereiding bij vinden. En soms ontbreekt het je wel eens aan ideeën. Gelukkig is daar I Love Groente.

Van Janneke mag je veel met groente Je mag slordige frieten maken van zoete aardappelen en soep van de resterende groente uit de koelkast (bijna vergeten groentesoep). Je mag verse marjoleinblaadjes door de boter roeren en romige witte bonenpuree op je stokbroodje smeren. Ach, wat inspirerend allemaal. Want zeg nou zelf. Soms zit je met een halve spitskool en heb je geen idee wat je daar eens mee zult doen. Braaf ploeter je je door Smaakvrienden en Smaakbijbel. Maar het wil maar niet opschieten. Van Janneke mag ik er Petjil van maken. Kijk, nu weet ik wat er vanavond op tafel staat. Want ik heb ook een restje sperziebonen. Nee, het recept krijgen jullie niet. Ga maar gauw het boek kopen.

I Love Groente, Janneke Vreugdenhil, Nieuw Amsterdam, www.Ilovegroente.nl
Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage