<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, april 15, 2014

Koekjes toe


Vooruit, nog een koekje dan. De aalbessen bloeien al, en in de Utrechtse keuken-meid weten ze wel raad met de vruchtjes. Anders dan we gewend zijn, trouwens. We bakken er een soort eierkoeken van in de pan. Echt lekker, probeer maar eens. Gaat ook goed met glutenvrij brood. Hier mijn hertaling van deze koekjes voor toe.

Kleine Eyerkoekjes met roode bessen

Ris bessen en kook die even op met suiker, en zo je wilt kaneel en een handje krenten. laat ze afkoelen. Smelt boerenboter en roer tot het zo dik als room wordt. (werkt dus niet met de knip-en-plak-roomboter uit de grote fabriek). Klop 5 eieren los en roer die door de boter. Verkruimel een paar witte boterhammen zonder korst en roer die door het mengsel. Roer er ook de aalbessenprut door. Even uitproberen hoe dik het wordt. Niet te dun, niet te dik, net een lekker deegje. Het mag in de pan niet uitlopen, maar als het te dik is werkt het ook niet. Zo nodig nog wat broodkruim erbij om het dik genoeg te krijgen, of room om het dunner te maken.
Laat boter smelten in een koekenpan, laat de boter heet worden en doe er lepelsgewijs beslag in, soort drie in de pan. Keer ze een keer om en bak de andere kant ook goudbruin. Dis ze warm om bestrooid met suiker.


Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage