<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, mei 03, 2014

Koning Willem II Diner in Dordrecht
Zaterdag 17 mei is het zover. De geboortedag van Rijntje (1807) is ook de dag van het grote Willem II Diner in Art & Dining/ Dordrechts Museum. Wat staat er op het programma?

Bij binnenkomst, om 18.00 uur, in Art & Dining  is er meteen een hoffelijk onthaal met een glas prosecco en een amuse. Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum, vertelt ons over de totstandkoming van de tentoonstelling Willem II – Kunstkoning. Daarna krijgen jullie een rondleiding door de weelderige tentoonstelling. 

Eten als Willem II en Anna Paulowna

Vervolgens gaan we aan tafel. Tijdens en tussen de gangen vertel ik over het eten aan het hof in de tijd van Willem II en Anna. Over het menu en de koks. Over eetgewoonten tijdens de regeerperiode van Willem II en over tafelmanieren en etiquette aan het hof rond 1850. Wat at en dronk men en “hoe hoorde het eigenlijk”? Korte intermezzo's tussen de gerechten door.

Rijntje Biljardt
Wat 17 mei bijzonder maakt als datum voor het diner, is dat het de geboortedag is van Rijntje Biljardt. Zij kookte onder meer voor Anna Paulowna op Paleis Soestdijk in 1837.  En.... Lisa Biljardt is aanwezig, een nazaat van de jongste broer van Rijntje. 
In de keuken bereiden sterrenchef Ad Jansen en zijn keukenbrigade koninklijke gerechten. 
Aanmelden doe je via onderstaand adres.   


Koning Willem II – diner/zaterdag 17 mei / 18.00 uur/museumrestaurant Art & Dining, Dordrechts Museum/€ 75,00 p.p./reserveren: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets

Het plaatje van Koningin Anna Paulowna plukte ik ooit van internet. 

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage