<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, juni 23, 2014

Aardbeien met slagroom

We eten ons dapper door het menuutje van Isabella Beeton heen. Kreeft laat ik even, vind ik wat duur. Lendebiefstuk met een Italiaans sausje inspireert niet vandaag, noch de kapoen met een witte saus noch het lamsgebraad. Maandag, daar zal het wel aan liggen. Weet je wat? Ik stoom eerst maar eens door naar de toetjes. Aardbeien met room, dat blijft altijd lekker. Zij noemt dat:

Whipped Strawberry Cream

Neem voldoende aardbeien voor het aantal aanzittenden. En dan een derde deel van het totaal aan aardbeien room. Poedersuiker naar smaak. Verwijder de kroontjes van de aardbei, leg ze in een glazen schotel. Strooi er de poedersuiker over en hussel voorzichtig. Giet er de lobbig geklopte room over en dis koel op.

Receptje van niets? Zeker, hierbij gaat het duidelijk om de kwaliteit van de ingrediënten die voor zich spreken. De juiste smaakvolle aardbeien, bij voorkeur dagvers geplukt. De room, ach, echte room, kom er nog maar eens om. Ook daarvoor moet je een adresje hebben. Mrs Beeton roemt die uit Devonshire. Hier zijn we blij als we volle boerenroom kunnen krijgen. Er zijn mensen die zweren bij Crème fraîche op hun aardbeien. Wij zouden nu minder of geen suiker gebruiken, maar liever een scheutje likeur. En er misschien wat groene peper op doen.  Hoe je het ook wendt of keert: het blijft feesteten. Ongekroonde zomerkoninkjes.
 
Je kunt natuurlijk ook de aardbeien fijnmaken en zeven en door de stijfgeklopte room scheppen. Maar dat vind ik een tikkie Mona. O, en het schilderij is van Henri de Braekeleers, hij serveert er een glaasje champagne bij. Laat dan de room en suiker maar helemaal weg.
 

Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage