<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, juli 18, 2015

Waarom Italianen meer groente eten

"In Italië eten we meer groente dan de meeste andere landen. Wanneer je de redenen daarvoor opsomt, dan is het nauwelijks verbazingwekkend dat Italianen zo'n overdaad aan vruchten en groente eten. Waarvan een aantal soorten elders nauwelijks bekend zijn of gewaardeerd worden.
Om te beginnen is Italië, hoe mooi ook, niet zo'n rijk land qua bronnen als Frankrijk, of het vruchtbare Engeland met zoveel vee. Dus moeten Italianen andere manieren bedenken om de enorme hoeveelheid mensen op dat kleine lapje land van eten te voorzien.
De andere - even belangrijke - reden is de warmte, die gedurende bijna negen maanden per jaar het land in zijn greep houdt. Daardoor is vlees lastig, vooral rundvlees. Ik kan er in de hitte nauwelijks naar kijken, laat staan het eten. Ook schapenvlees eten we weinig, omdat we de schapen 's nachts in een stal opsluiten en niet zoals in andere landen ze buiten in de velden laten. Daardoor heeft het vlees iets muffigs. Daarom prefereren we onze vruchten en onze groenten. Ze zijn gezond en goed voor de eetlust.'

Het zou zo maar gisteren geschreven kunnen zijn. Of niet? Wie weet in welke eeuw dit geschreven werd?

Morgen verder.


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage